Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Αγοράζοντας νέο ποδήλατο

Αποφάσισες να ασχοληθείς με το Mountain bike. Πριν πάρεις τα βουνά και τα λαγκάδια χρειάζεται να αγοράσεις ένα ποδήλατο που θα σε μεταφέρει με ασφάλεια και θα σου επιτρέψει να απολαύσεις τις εξορμήσεις σου. Με μια πρώτη ματιά στην αγορά βρίσκεσαι μπροστά σε ένα πέλαγος από επιλογές ποδηλάτων και αξεσουάρ. Ακολουθώντας τις πιο κάτω βασικές συμβουλές θα κάνεις σωστές αγορές:

Το φτηνό είναι ακριβό! Απέφυγε ποδήλατα από σούπερ μάρκετ και υπεραγορές φτηνών ποδηλάτων. Προτίμα ένα εξειδικευμένο κατάστημα το οποίο θα έχει περισσότερες επιλογές και θα μπορέσει να σου προσφέρει πολύτιμες συμβουλές για τις ανάγκες σου. Ένα ποδήλατο από €350 και πάνω μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός νεοεισερχόμενου ποδηλάτη. Κάθε επιπλέον ευρώ που δίνεις σου προσφέρει περισσότερη άνεση και αξιοπιστία. Πάνω από €1500 αρχίζεις και πληρώνεις την τρέλα σου!

Το internet είναι σύμμαχος σου! Μην βιαστείς να αγοράσεις. Πέρνα από όσο περισσότερα καταστήματα μπορείς και ψάξε τα ποδήλατα που είδες στο internet. Διάβασε τι έχουν να πουν άλλοι κάτοχοι τους σε ιστοσελίδες όπως το mtbr.com και σε ποδηλατικά forum. Δες και τις επιλογές που έχεις για αγορά από το internet. Οι πιο φτηνές τιμές του internet όμως δεν αποτελούν πάντα την καλύτερη επιλογή. Από τη σχέση που θα δημιουργήσεις με τον ποδηλατά σου θα εξαρτηθούν οι μέρες αποχής λόγω τεχνικών βλαβών.

Αξεσουάρ. Για αρχή τα μόνο αξεσουάρ που χρειάζεσαι είναι το απαραίτητο κράνος και ένα παγούρι για νερό. Αγόραζε τα υπόλοιπα αξεσουάρ με βάση τις ανάγκες που θα σου παρουσιάζονται.

Καλές βόλτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου