Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ο οπαδικός/κομματικός χουλιγκανισμός τζιαι τα καρκινογόνα κύτταρα της δημοκρατίας μας



Αρχίζω με τη ξεκάθαρη θέση μου στο δημοφιλέστερο θέμα συζήτησης στη Κύπρο τον τελευταίο μήνα.

Αρχή και τέλος του οπαδικού φανατισμού, του χουλιγκανισμού και της διαφθοράς του φούρπου στη Κύπρο είναι τα «κύτταρα της δημοκρατίας» όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται τα κόμματα μας.

Όποιος έσσιει σοβαρές ενστάσεις με το πιο πάνω θα χάσει το χρόνο του αν συνεχίσει να θκιεβάζει. Ας πάει να κάμει κάτι πιο δημιουργικό θκιαβάζοντας τις σχετικεές δηλώσεις του Άντρου, του Φούλλη, του Πλουτή, του Σοφοκλέους τζιαι της θύρας 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14…)


Πάμε ξανά:

Η σχέση σωματείων-κομμάτων είναι ένας βρόμικος ατέρμονας βρόχος αλληλοστήριξης:


Τα κόμματα στηρίζουν τα παραρτήματα τους στο φούρπο, για να πάρουν πίσω έτοιμους οπαδικούς, αρνούμενους να σκεφτούν μόνοι τους για το οτιδήποτε, ψηφοφόρους. 

Αν τζιαι το πιο πάνω εν αυτονόητο στον οποιοδήποτε, χρειάζεται να επαναλαμβάνετε όσο πιο συχνά γίνεται. Πάμε ξανά:

Τα κόμματα στηρίζουν τα παραρτήματα τους στο φούρπο, για να πάρουν πίσω έτοιμους οπαδικούς, αρνούμενους να σκεφτούν μόνοι τους για το οτιδήποτε, ψηφοφόρους.

Τζιαι δυστυχώς τούτη η στήριξη είναι εις βάρος της κοινωνίας μας:

Που τη μια παλάρουν άμεσα και έμμεσα, άκοπες λίρες στο φούρπο, που τη πούγκα του φορολογούμενου τζιαι που την άλλη, για να μεν παρεμποδιστεί η «εύρυθμη λειτουργία» του προαναφερθέντος ατέρμονα βρόχου, αρνούνται να ψηφίσουν την απαραίτητη νομοθεσία τζιαι εμποδίζουν την αποτελεσματική εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας παρεμβαίνοντας στο έργο της εκτελεστικής κυρίως αλλά τζιαι της δικαστικής εξουσίας (αν καταφέρει τίποτε να φτάσει ως τζιαμέ).

Τζιαι δεν μιλώ μόνο για την υπόθαλψη του χουλιγκανισμού αλλά τζιαι για πολλά πιο σοβαρά εγκλήματα, οικονομικής κυρίως φύσεως (Σκοτεινές χορηγίες από πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα και εταιρείες, σκοτεινές χορηγίες από ημικρατικούς οργανισμούς, σκοτεινές χορηγίες από εταιρείες συμβαλλόμενες με το κράτος, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και τόσα άλλα.)

Τζιαι τούτα ούλλα κάμνουν τα “in your face”, χωρίς να προσπαθούν να καλυφτούν. Χωρίς αιδώ.

Ένα κραυγαλέο παράδειγμα:

Είμαστε μια χώρα παττισμένη, που για να μεν πάμε εντελώς πουκάτω, εκάμαμε περικοπές που παντού τζιαι ζητούμε που τους πολίτες να κάμουν απίστευτες θυσίες. 

-Στο όνομα του παττίσματος επίαμε εργασιακά 50 χρόνια πίσω. 

-Στο όνομα του παττίσματος θα πουλήσουμε τους κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς τζιαι θα ιδιωτικοποιήσουμε τα πάντα. 
-Με δικαιολογία το περιορισμό των κρατικών εξόδων επεριορίσαμε την επιχορήγηση των υπόλοιπων αθλημάτων σε σημείο που να μεν μπορούν καν να λειτουργήσουν ή να διοργανώσουν τα πρωταθλήματα τους. Ακόμα τζιαι σε αυτά τα αθλήματα με Ολυμπιακή παρουσία. 
-Χωρίς να δόκουμε καμιά εξήγηση εσταματήσαμε την ουσιαστική στήριξη στον ένα μας αθλητή με ολυμπιακό μετάλλιο
-κλπ, κλπ

 Σε τούτη τη χώρα λοιπόν το άθλημα το οποίο μασά τη μερίδα του λέοντος από την χορηγία του κράτους στον αθλητισμό, ο φούρπος, χρησιμοποιεί τούτη τη χορηγία όχι για να αθληθεί ο κύπριος πολίτης (είτε σε υψηλό επίπεδο είτε σε επίπεδο αθλητισμού για όλους), αλλά για να ενισχύει οργανισμούς που το παίζουν όποτε τους συμφέρει Εταιρείες τζιαι όποτε εν τους συμφέρει Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί/Σωματεία.

Σε τούτο το άθλημα λοιπόν, όπως είπαμε, πρωταγωνιστούν ιδιωτικές Εταιρείες, οι οποίες απέδειξαν επανειλημμένα πως είναι διεφθαρμένες (πουλημένα παιχνίδια, προτροπή σε χουλιγκανισμό, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κομματικά εξαρτημένες) τζιαι οι οποίες παροτρύνουν τους πελάτες τους άμεσα και έμμεσα, να προβαίνουν επανειλημμένα τζιαι με κάθε ευκαιρία, σε εγκληματικές ενέργειες, οι οποίες κυμαίνονται από πράξεις που εμπίπτουν στο κοινό ποινικό κώδικα (εγκλήματα κατά την ιδιωτικής περιουσίας) μέχρι και κακουργήματα (εγκλήματα κατά της ζωής).

Αν εμιλούσαμε για οποιοδήποτε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, με ανάλογη άμεση και ηθική ευθύνη, θεωρώ πως το λιγότερο που θα γινόταν θα ήταν να το κλείσουν, να το μπαγλαρώσουν, να του καταλογίσουν ευθύνες τζιαι να το καλέσουν στο δικαστήριο να δικαιολογηθεί/απολογηθεί/πληρώσει τα σπασμένα του.  

Αντί αυτού όμως, οι Εταιρείες/Σωματεία, όχι μόνο δεν καλούνται σε απολογία, όχι μόνο δεν τους αφαιρείται η άδεια λειτουργίας, αλλά επιβραβεύονται που τα κόμματα μας μέσω της δέσμευσης του αντιπροσώπου τους στην ύψιστη θέση του κράτους, του Προέδρου της Δημοκρατίας, για κατασπατάληση επιπλέον 15-20 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία ενός ακόμα γηπέδου.
Ενός γηπέδου που όπως ισχύει και με τα υπόλοιπα γήπεδα και που πρέπει να τονιστεί, θα προορίζεται για αποκλειστική εκμετάλλευση από τις προαναφερθείσες ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. Ένα γήπεδο στο οποίο όπως ισχύει  και με τα υπόλοιπα γήπεδα και που πρέπει να τονιστεί, δεν θα έχει καμιά πρόσβαση για να αθληθεί ο  μέσος κύπριος πολίτης.

Τζιαι μέσα σε τούτην ούλλη την διαφθορά φκαίνουν μου οι εκπρόσωποι των «κυττάρων της δημοκρατίας» τζιαι λαλούν μας τάχα πως θέλουν διάφορες εύηχες ενέργειες όπως «κάθαρση» τζιαι «εξυγίανση» του ποδοσφαίρου»


Κύτταρα της δημοκρατίας;;; 

Καρκινογόνα κύτταρα της δημοκρατίας θα έλεγα…


Θέλετε κάθαρση ρε καρακιόζηες; 

Αποκολληθείτε που τον φούρπο τζιαι τον λοιπό αθλητισμό.

Αφήστε την αστυνομία να εφαρμόσει τις ποινές που προνοεί η υφιστάμενη νομοθεσία.
Τζιαι το πιο σημαντικό, κόψετε τον ομφάλιο λώρο που ταΐζει τούτην ούλλη τη διαφθορά: 
Ψηφίστε νομοθεσία που να διαχωρίζει τα κόμματα που τον αθλητισμό. 
Ψηφίστε νομοθεσία που να ελέγχει αποτελεσματικά τα οικονομικά των σωματείων συμπεριλαμβανομένου της απαγόρευσης χορηγιών από:
-ημικρατικές εταιρείες (οι οποίες ως γνωστών ελέγχουνται που τα κόμματα)
-εταιρείες που έχουν αναλάβει κάποιο κρατικό έργο ή που είχαν αναλάβει κάποιο κρατικό έργο τα τελευταία 5 χρόνια
-εταιρείες στις οποίες να συμμετέχουν τα κόμματα
-εταιρείες στις οποίες να συμμετέχει κομματικός παράγοντας
Τζιαι σταματήστε να επιχορηγείτε άμεσα ή έμμεσα (κατασκευή/συντήρηση γηπέδων) τον επαγγελματικό φούρπο.


Θέλετε εξυγίανση: 

Αναγκάστε τις Εταιρείες του Φούρπου να φκουν να γυρέψουν χορηγίες έξω, στο πραγματικό παζάρι ή να αναπτύξουν πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως γίνεται σε ούλλο τον κόσμο.

Να σταματήσουν να πλινήσκουντε λίρες στο όνομα του φούρπου
Να αποκτήσει ο Κυπριακός φούρπος το οικονομικό μέγεθος που σηκώννει η Κυπριακή οικονομία τζιαι να αναγκαστούν τα σωματεία να δώσουν τζιαι ευκαιρίες σε Κυπραίους παίχτες.


Άμα εκλείψει το κομματικό ενδιαφέρον τζιαι μπει υπό παρακολούθηση το οικονομικό έγκλημα στο φούρπο, να δείτε πόσο έφκολα εν να εκλείψει σε η ανάγκη να μαντρώνεται τζιαι να φανατίζεται ο κόσμος.

Τζιαι εν να περισσέψει τζιαι καμιά μπακκίρα να ξοθκιαστεί στο πραγματικό αθλητισμό, είτε τούτος εν ο Κυριάκος Ιωάννου, Μάρκος Παγδατής τζιαι ο Παύλος Κοντίδης, είτε εν το πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους που το εψοφήσετε…


Τα άλλα ούλλα εν στρουθοκαμηλισμοί φιλολογικού ενδιαφέροντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου